maanantai 27. elokuuta 2012

day makeup

Tein esimerkin normaalista päivämeikistä mihin on helppo illan tullen lisäillä tummuutta tai väriä jos haluaa erikoisemman lookin. Tasoitan ihon Helena Rubinsteinin Magic concealer no2:lla ja levitykseen käytän sormia, koska saan käsillä levittämällä voiteen lämmitettyä ja näin levittymään supertasaisesti. Puhtailla sormilla levitettäessä saat ihon pysymään puhtaana, koska siveltimet ja sienet keräävät bakteereita jos niitä ei säännöllisesti pese. Helena Rubinsteinilla on 1, 2 ja 3 -värit, joista 3-tummuutta käytän päivettyneenä ja 2:sta muulloin. Tää on täydellinen ihon tasoittaja ja käy niin punoitukseen, kun tummiin silmänalusiin. Tämän jälkeen levitän koko kasvoille Youngbloodin Soft beige -mineraalipuuterin isolla siveltimellä pyörivin liikkein.

Seuraavaksi muotoilen ja tummennan kulmien linjan Diorin kulmakynällä. Riippuen fiiliksestä teen tummemmat tai vaaleammat kulmat. Mun mielestä ensisijaista meikissä on tasoitettu pohja ja kulmat. Pelkästään näillä saat jo siistityn yleisilmeen koko kasvoille. Kulmien muotoilussa on tärkeää kulmien luonnollisuus ja tietysti alku- ja loppupään oikea kohta. Niin usein näkee mitä ihmeellisempiä kulmakarvoja ja ihmettelen miten joku on maalannut naamaansa epäluonnolliset pötkylät, jotka alkaa ihanmistätahansa. Jos et ole ihan varma onko kulmalinjasi oikea niin käy hyvällä meikkaajalla, joka muotoilee ja värjää kulmasi. Hyviä kulmien muotoilijoita on Peili hiussalin Jenni R. (Fredrikinkatu 29, Hki), Ihonhoitobaarin Henna (Eerikinkatu10, Hki) ja Fresh up:n Mirka (Mannerheimintie 4, Hki). 
Tässä vaiheessa meikkiä laitan vaaleat sisäkajaalit  ja ylähuulen yläpuolelle vaalean rajauksen selkeyttämään ja suurentamaan huulen linjaa. Molemmat teen Max Factorin nuden-sävyisellä rajauskynällä.
Tasaisen pohjan päälle pyörittelen Guerlainin aurinkopuuterin, jota laitan enemmän kasvon varjokohtiin kaventamaan kasvoja ja korostamaan kasvojen muotoa. Kasvojen varjokohdat ovat koko kasvojen ympärillä hiusrajassa eli otsa, ohimot, poskien uloimmat reunat ja myös leuan alalinja. Muita varjostuskohtia ovat nenänpielet, poskipäiden alapuolet ja kaula. Aurinkopuuteria kannatta käyttää  mieluummin harkitusti kuin paljon. Sitten vielä poskipuna poskipäähän raikastamaan kasvot. 

Lisään vielä Diorin kulmakynällä pientä rajausta silmän ulkokulmiin ylä ja alapuolelle. Lopuksi laitan Diorin Iconic -ripsivärin ja Make up storen Exit -huulipunan.


Ei kommentteja: