perjantai 18. helmikuuta 2011

Kemiallinen kuorinta, kasvohoitojen uudet tuulet..

Työskentelen kauneudenhoidon parissa ja siksi tutustun työkavereiden ja asiakkaiden kautta aina uusiin hoitomenetelmiin. Ja koska itse ei halua olla ikinä se ensimmäinen kokeilija niin vasta kun kuulin tuttuni käyneen kemiallisessa kuorinnassa, uskalsin itsellekin harkita samaa. Olin kuullu kauhukertomuksia schrammek-kuorinnasta josta lähdetään naama punaisena ja VAIN jotain tiettyjä aineita saa sen jälkeen käyttää kasvoille.. En ole ikinä innostunut mistään hoidoista mikä voi olla millään tavalla riski tai tulos lopullisesti epäonnistunut, joten en tähän mennessä ollut uskalatanut kokeilla mitään kosmetologin ultraääntä vahvempaa..
Menin sitten puolen vuoden harkinnan jälkeen ihotautilääkärin juttusille, jonka olin kuullut tekevän kemiallisia kuorintoja. Itselläni on melko vahva sekaiho joka kaipaisi kunnon uudistusta.
Jotenkin tuntui paljon turvallisemmalta kuulla ihotautilääkärin suusta hoidosta ja sen vaikutuksista ja tehosta. Vaihtoehtona oli vahva kemiallinen kuorinta mitä yleensä tehdään pieniin ryppyihin ja maksaläiskiin ja toipumisaika on viikko (tarkoittaa kotona ollaan neljän seinän sisällä kun iho kuoriutuu) ja laimennettu kemiallinen kuorinta mistä toipuu viikonlopussa. Laimeammassa kuorinnassa iho myöskin kuoriutuu, mutta ei niin syvältä, joten meikkiäkin voi käyttää.
Aluksi jännitin jos kuorinta jotenkin sattuu.. mutta kun kuorinta-aine levitettiin ja iholla hieman nipisteli niin melkein samantien levitettiin neutraloiva rasva joka rauhoitti ihon. Hoidosta lähdin paksu rasvakerros iholla suoraan kotiin. Kotihoidoksi neuvottiin apteekin perusrasvaa ja ihotyypin mukaan rasvaisempaa tai kevyempää. Ihanaa siinä oli juuri se että tiesin että rasvat ovat melko edullisia ja ilman mitään ihmeaineita.
Seuraavana päivänä iho näytti superhyvältä vaikka hieman kireältä. Toisena päivänä iho alkoi jo kuoriutumaan, kavereiden mukaan huomaamattomasti vaikka omasta mielestä aika näkyvästi. Pikkuhiljaa viikon verran iho kuoriutui kokonaan, mutta pystyin helposti meikkaamaan ja olemaan ihmisten ilmoilla.
Iho tasoittui superhyvin ja kaikki epäpuhtaudet hävisivät. Hoitoahan käytetään myös aknen hoitoon. Voin suositella kyllä kaikille tuona mietona hoitona :D

Ei kommentteja: